Intuïtieve kracht Deel 2: Weten wat je wil

Weten wat je wil in je leven en werk is een uitdaging. We zijn gewend een plan te hebben. Om te creëren vanuit je innerlijke roeping zitten niet je gebrek aan doelen of mogelijkheden in de weg maar wel je beperkende overtuigingen. Door de oude verhalen die we herhalen, missen we kansen en nemen we niet zuiver waar waardoor we niet verder komen. Zo ontdek je je bestemming niet als je denkt dat je er niet toe doet. 

Verlangen

Weten wat je wil is weten waar je naar verlangt. Het creëren vanuit je verlangen is geen lineair proces waarin je één voor één de gebieden in je leven afwerkt. Het gaat meer om het ontvlammen van een kettingreactie. Wat is het waar je hart echt naar uit gaat? Deze vraag gaat heel diep. Als je daar contact mee maakt dan breng je het in beweging. 

Innerlijke kompas

Je wil leren creëren van binnen naar buiten. Het gaat hier niet over moodboards of visualisaties. Want ook dan werk je naar een doel toe vanuit je wil en intentie. Onze verlangens zitten dieper en we kunnen ons nog niet voorstellen hoe ze eruitzien als we ze verwezenlijken. Het is van belang dat je je innerlijke navigatiesysteem in werking brengt. Je intuïtie staat namelijk in contact met een diepere bron van creatieve kracht. We weten vaak niet goed hoe we onze intuïtieve boodschappen onderscheiden van emoties. En dus blijven we ons hoofd inzetten om onze bestemming te bepalen. Je wil echter geen strategie inzetten, maar je innerlijke kompas. 

Hoe pak je het aan?

  • Ga rustig zitten en zorg dat je een (half) uurtje alleen kan zijn. Denk aan een beslissing die je hebt te nemen, groot of klein.
  • Let op spanning in je lichaam en adem er naartoe. Maak je lijf wat zachter.
  • Wees je bewust van de beslissing die je hebt te nemen en stel jezelf de vraag: Welk innerlijk gesprek had ik hierover tot nu toe in mijn hoofd? Kijk er alleen naar, zonder te oordelen. Neem de tijd.
  • Stel je nu voor dat het leven zich richt op jouw succes, dat alles daar om draait. Ook al heb je geen bewijs en geloof je het misschien niet, stel het je voor. Probeer te voelen hoe dat is door je echt in te leven.
  • En vraag je dan af: als het leven zich richt op mijn succes, wat doe ik dan in deze situatie? Welke beslissing neem ik dan?
  • Ga niet nadenken nu maar luister naar het antwoord. Ga met je aandacht naar je lichaam en wees je bewust van geluiden, sensaties, gevoelens, beelden of kleuren.
  • Wat komt er boven? Er is een diepe bron van wijsheid in ons die beschikbaar is als we die nodig hebben. Het vraagt oefening om de taal van je intuïtie te leren.

Tips

1. Het benoemen (al dan niet in aanwezigheid van iemand anders) of het opschrijven van wat je tegenkomt, kan helpen om er goed bij te blijven;

2. Als je werkelijk in verbinding bent met je diepste verlangens wordt je intuïtie krachtiger. Het is volkomen normaal als dit niet meteen lukt. Vertrouw echt op deze intelligente kracht en blijf ermee oefenen;

3. Blijf jezelf bij deze oefening voorhouden dat het leven zich zo organiseert dat het jou ondersteunt in je succes. Het leven is een antwoord op hoe wij het leven tegemoet treden. Dus waarom niet uitgaan van succes?;

4. Heb de moed om ook vanuit je intuïtie te handelen. Durf te gaan voor hetgeen waar jouw hart naar uit gaat.

Ben je een hoogopgeleide professional, ondernemer of bestuurder en wil je jezelf ontwikkelen vanuit je intuïtieve kracht? Bel 06 41 21 97 67 of klik hier voor meer informatie.

De inhoud van deze blog is deels afkomstig van dr. Claire Zammit, Evolving Wisdom

Geen reactie's

Geef een reactie