Intuïtieve kracht Deel 3: Supportsysteem

Als je niet weet hoe je iets moet doen of ergens geen antwoord op hebt, hoe voel je je dan over jezelf? Word je dan boos op jezelf? Verberg je je gebrek aan kennis? Worstel je om tot een oplossing te komen zonder dat je iemand om hulp wil vragen? Deze tactiek werkt niet. Je hebt juist meer steun nodig als je je innerlijke roeping wil volgen. Je hebt mensen nodig met wie je een relatie onderhoudt die gericht is op groei. Isoleer jezelf niet, maar bereid je supportsysteem juist uit.

Creatiepartners

Wat je nodig hebt zijn creatiepartners. Dit zijn mensen die gepassioneerd zijn om hun hogere mogelijkheden te verwezenlijken. Het zijn de vrienden die met je in verbinding staan en je de waarheid laten inzien van wie je bent en kan zijn. Niet degenen met wie je eigenlijk concurrentie ervaart. Of degenen die de zwakke delen in je aanspreken door te aardig te zijn in plaats van je uit te dagen. Creatiepartners zijn mensen die je herinneren aan de toekomst die je voor jezelf wil creëren. Deze brandstof heb je nodig om door grenzen heen te breken.

Ontvangen

Het is een oude overtuiging dat ontvangen betekent dat je zwakte toont. Geven is vaak makkelijker dan ontvangen. Het vergt moed om iets aan te nemen waarvan je niet weet of je het ook terug kan geven. Maar draai het eens om: denk aan wie jij wil helpen en hoe goed dat voelt om te kunnen doen. Anderen willen jou ook helpen, maar dan moet je wel laten weten wat je wil en verlangt. Hoe meer steun je ontvangt, hoe succesvoller je wordt!

Hoe pak je het aan?

 • Is er iets dat je niet weet of niet weet hoe je het aan moet pakken?
 • Spreek het uit en vraag jezelf af: wie ken ik die mij hiermee kan helpen?
 • Neem contact op met diegene en vraag om hulp.
 • Denk daarnaast aan mensen die je kan vragen als creatiepartner. Iemand met wie je bevriend bent of die je nog niet kent maar dezelfde interesse heeft.
 • Deel dan samen je visie op wie je voelt dat je kan zijn. 
 • Vraag je creatiepartner om je verantwoordelijk te houden voor de keuzes die je maakt en te checken of deze kloppen met de visie die je voor jezelf hebt. En doe dit andersom ook voor je creatiepartner.

Tips

1. Geef het hopen, wensen, afwachten op een verandering op. Je potentie voelen is niet genoeg. Het is echt. En het is de bedoeling dat je het manifesteert. Committeer je daarom en zorg voor een supportsysteem;

2. Een creatiepartner uit zich eerlijk en opbouwend naar jou toe. Samen richt je je op groei. Relaties die dit niet in zich hebben kunnen je omlaaghalen omdat de ander druk voelt om zich ook te ontwikkelen. Je hebt creatiepartners nodig met dezelfde ambitie om zichzelf te verwezenlijken;

3. Ga ervanuit dat je de kracht hebt. Je wist alleen niet hoe je erbij moest komen. Samen met je creatiepartners reik je hoger en ga je buiten je comfortzone.

Dit was de laatste blog in de reeks van drie. Ben je klaar om je vleugels uit te slaan? Ben je een hoogopgeleide professional, ondernemer of bestuurder en wil je jezelf ontwikkelen vanuit je intuïtieve kracht? Bel 06 41 21 97 67 of klik hier voor meer informatie.

De inhoud van deze blog is deels afkomstig van dr. Claire Zammit, Evolving Wisdom

2 Reactie's
 • erik faasen
  Geplaatst op 09:16h, 05 mei Beantwoorden

  Prachtig stuk Lilian, mooie woorden en support is o-zo belangrijk!

 • Lilian Kraan
  Geplaatst op 10:36h, 06 mei Beantwoorden

  Dank voor jouw support Erik! 😄

Geef een reactie