Individuele coaching

Loop je tegen moeilijkheden aan in je werk? Sta je voor een grote uitdaging? Of lukt het niet om bepaalde doelen te bereiken? Zoek je naar zorgvuldige en doeltreffende begeleiding om tot een succesvolle doorbraak te komen?

 

Als coach kan ik je helpen als je bijvoorbeeld ondersteuning wil bij een belangrijke opdracht, de regie kwijt bent of dreigt te raken in een proces of gedoe hebt met collega’s. Of wellicht werk je te hard en heb je toch het gevoel niet te voldoen, ervaar je een chronische werkdruk of stress, pieker je teveel en slaap je te weinig of kom je niet voldoende toe aan de wezenlijke dingen in het leven. Wat er ook speelt, je merkt dat met praten alleen de situatie niet verbetert. Je staat open voor coaching waarbij er ook aandacht is voor de ervaring en het gevoel. Met een coach die het helder en praktisch houdt.

 

Werkwijze

 

Een coachtraject bestaat uit 1 intakegesprek en 5 coachsessies van 1,5 uur. Vaak zitten er 2 weken tussen sessies, maar dat bepalen we samen. Tijdens het traject kan ik opdrachten meegeven die je proces ondersteunen. Na afloop bespreken we wat het traject heeft opgeleverd en wat je nodig hebt voor de toekomst.

 

Van belang is dat je in de coaching de ruimte ervaart om te delen waar je genoeg van hebt en waar je naar verlangt. Samen verdiepen we ons in de patronen die je huidige situatie in stand houden. Je krijgt inzicht in de manier waarop je denkt, voelt en vervolgens doet. Zo wordt duidelijk welke stappen je kunt zetten naar de door jou gewenste toekomst. Vervolgens gaan we aan de slag om een patroon daadwerkelijk stap voor stap te veranderen zodat je jouw doel bereikt. Je leert op een milde manier naar jezelf en je proces te kijken en je doelen te verwezenlijken in contact met je gevoel en met de kracht van je gedachten.

Binnen de coaching wordt gewerkt met het model Assen van Verandering (van de Amerikaanse psycholoog en NLP/Neuro-Semantiek trainer Michael Hall) en technieken uit mindfulness, systemisch werk, zelfonderzoek en met dromen.

 

Voornoemd model is voortgekomen uit onderzoek naar de wijzen waarop mensen succesvol veranderen. Hierbij gaat het om 8 aspecten: (1) aandacht voor datgene waar je genoeg van hebt, (2) aandacht voor datgene wat je wil bereiken, (3) inzicht in je patronen die je bij 1 houden, (4) beslissen om te veranderen, (5) nieuwe manier van denken, (6) nieuw gedrag (en de reactie daarop van je omgeving), (7) vieren van je successen en (8) bijschaven waar nodig.

 

Contact

 

Kiezen voor coaching kan voor jou die doorbraak betekenen die je alleen niet had bereikt. Natuurlijk wil je de juiste keuze maken voor een coach en een goed gevoel hebben bij mijn werkwijze en kwaliteit. Neem daarom vrijblijvend contact op voor meer informatie (06 41 21 97 67 of lilian@kraan-coaching.nl).

 

Bel of mail mij voor het plannen van een afspraak of vul het contactformulier in.