Individuele coaching

Coaching voor professionals en ondernemers die veel verantwoordelijkheid dragen, met hun hoofd en onder een bepaalde druk werken.

 

Wanneer zich een uitdaging voordoet in je werk of leven, is dat een goede aanleiding om te onderzoeken wat er onder de oppervlakte speelt. Je situatie staat niet op zichzelf. Door te ontdekken waar het werkelijk om draait, benut je de uitdaging als een kans. Je lost de situatie niet alleen op maar verbetert je werk en leven definitief door het onderliggende patroon te doorbreken.

 

Jouw coach

 

Als coach begrijp ik jouw wereld. Ik heb jarenlang als advocaat gewerkt en heb altijd op hoog niveau moeten werken en schakelen. Ook ben ik actief als commissaris. Hierdoor begrijp ik welke belangen meespelen en waarom bepaalde keuzes – soms uit noodzaak – worden gemaakt. Dit is essentieel om mijn manier van werken effectief aan te laten sluiten bij wat jij nodig hebt.

 

Coachdoelen uit de praktijk

 

Dit zijn de 15 meest voorkomende redenen voor coaching in mijn praktijk:

 

 • Loslaten van te veel verantwoordelijkheid en beter delegeren
 • Weten wat je wil en waar je goed in bent in je werk
 • Sparren in een fusieproces of bij een andere grote stap voor je organisatie
 • Stoppen met het gebruikelijke ‘tandje erbij’ en je weer vol energie voelen
 • Motivatie voelen voor de dingen die voor jou werkelijk van belang zijn
 • Authenticiteit in communicatie: bij jezelf blijven in contact met de ander
 • Inzicht krijgen in de dynamiek tussen jou en je medewerkers
 • Zekerder voelen over je eigen capaciteiten en dit ook uitstralen
 • Ontspanning ervaren en grip hebben op je agenda
 • Stevig staan voor je persoonlijke belangen en behoeften
 • Herstellen van de balans tussen werk en privé
 • Goed omgaan met tegenslag in het werk of privé
 • Overzicht in en grip op de enorme hoeveelheid werk op jouw bordje
 • Op weg naar promotie: wat is er nodig in jezelf en in het contact met anderen?
 • Goed omgaan met afscheid en kansen zien voor de toekomst

 

 

Kenmerken coaching

 

In het coachtraject kijk je op een milde manier naar jezelf en je proces en formuleer je doelen die je verwezenlijkt met de kracht van je gedachten. De Amerikaanse psycholoog Michael Hall deed onderzoek naar de wijzen waarop mensen succesvol veranderen. Mensen die dit van nature kunnen, blijken hiervoor onbewust een strategie te hebben. Deze strategie, uitgewerkt in het model Assen van Verandering, vormt de blauwdruk van het traject.

 

Als je onder druk staat en veel verantwoordelijkheid draagt, is het logisch dat je meer naar buiten dan naar binnen bent gericht. Via systemisch werk, dromen en lichaamsgericht zelfonderzoek kom je door de coaching meer in contact met je intuïtie. Je leert je innerlijke wijsheid in te zetten voor optimale prestaties.

 

Coachtraject

 

Een coachtraject bestaat uit 1 intakegesprek en 5 coachsessies van 1,5 uur over een periode van 3 tot 6 maanden. Je gaat aan de slag om een dieper inzicht te krijgen in een bepaalde situatie en in jezelf. Je wil niet alleen iets oplossen maar ook het onderliggende patroon aangaan en definitief doorbreken.

 

Vervolg

 

Vaste klanten hebben na het coachtraject een paar gesprekken per jaar om zichzelf scherp te houden en nieuwe inzichten te blijven toepassen. Geschikt als je een vertrouwde sparringpartner zoekt die jou echt kent en je helpt je eigen koers te blijven varen. Soms is een kort telefoontje tussendoor genoeg.

 

Contact

 

Kiezen voor coaching kan voor jou die doorbraak betekenen die je alleen niet had bereikt. Natuurlijk wil je de juiste keuze maken voor een coach en een goed gevoel hebben bij mijn werkwijze en kwaliteit. Neem daarom vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat (06 41 21 97 67 of lilian@kraan-coaching.nl).