Organisatiemediation

Heb je het gevoel energie te verspillen aan terugkerende conflicten op de werkvloer zonder hier samen sterker uit te komen? Loopt de samenwerking niet goed of behoeft de communicatie extra aandacht? Verzand je regelmatig in dezelfde discussies of speelt er juist iets waar niet goed over wordt gepraat?

 

Als organisatiemediator help ik bij problemen in de samenwerking of communicatie. Deze problemen blijken bijvoorbeeld uit spanningen of irritaties tussen medewerkers, een gebrek aan saamhorigheid, geen duidelijk beleid, een gebrek aan afstemming, (veel) verschil van inzicht, moeite om elkaar aan te spreken, een gebrek aan eigenaarschap, klachten over teveel regels, teveel mailverkeer of teveel te doen in te weinig tijd.  Wat er ook speelt, jullie willen onder zorgvuldige begeleiding werken aan een oplossing. Met een mediator die zowel aandacht geeft op emotioneel niveau als scherp analyseert.

 

Werkwijze

 

We starten met een intake. Dat kan één-op-één of in een gezamenlijk gesprek. Tijdens de intake maken we kennis en worden er praktische afspraken gemaakt over de aanpak. Bij grotere samenwerkingsverbanden is er een verkennende fase (analyse probleem) en een uitvoerende fase (oplossen probleem). In verschillende samenstellingen vinden er begeleide gesprekken plaats en wordt tussentijds advies gegeven over de aanpak in het traject. In kleiner verband zullen er direct een aantal gesprekken plaatsvinden waarin ik jullie begeleid om de onderlinge communicatie te verbeteren en misverstanden op te helderen.

 

In de gesprekken wordt de oorzaak van de problemen achterhaald en wordt helder wat hierin voor een ieder werkelijk van belang is. Vervolgens wordt onder begeleiding naar een oplossing toegewerkt.  Als mediator ben ik zacht voor de mens en hard op de inhoud. Deze balans maakt dat gezamenlijk een bevredigend en duurzaam resultaat kan worden bereikt.

 

Gezondheidszorg

 

Als commissaris en als voormalig advocaat gezondheidsrecht ben ik goed thuis in de gezondheidszorg. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is een doorverwijspartner voor de mediation. Door mijn ervaring ben ik mij goed bewust van de context waarbinnen zorg wordt verleend. Dat vergemakkelijkt het gesprek en leidt ertoe dat je met mij als mediator eenvoudiger tot de kern komt.

 

Contact

 

Kiezen voor mediation kan het verschil maken om weer voldoening uit het werk te halen. Natuurlijk wil je de juiste keuze maken voor een mediator en een goed gevoel hebben bij mijn werkwijze en kwaliteit. Neem daarom vrijblijvend contact op voor informatie (06 41 21 97 67 of lilian@kraan-coaching.nl).

Bel of mail mij voor het plannen van een afspraak of vul het contactformulier in.